Hattumies


Kesäkuun 15. päivä vuonna 2002. VR:n vielä pystyssä olevat makasiinit ja Finnsta City Jam 2002 -footbagkisat.

Esiintymislavan kupeessa pari nuorta janaria juttelee niitä näitä, kehittelee uusia temppuja ja kommentoi toisten suorituksia. Toinen nuorukaisista nousee kohta lavalla ja läpsyttelee itsensä nätisti suomen footbag-scenen keskipisteeseen. Rutiini loppuun, kumarrukset ja intermediate-tason voitto kouraan. Felix Zengerin kulku kohti Suomen ja maailman huippua oli juuri alkanut.

Aiemmin mainitun kaksikon toinen osapuoli heittää läpyt ja nopeat analyysit rutiinista. Hyvät fiilikset jatkuu koko viikonlopun ja vaikka nuorukaiset asuvat eri puolilla suomea säilyy yhteys tästä eteenpäin toistaiseksi.

Felix niittää mainetta ja kunniaa ympäri maailman, opettelee sivussa beatboxaamaan huipputasolla ja nappaa tukijakseen hattufirma Coston. Uutiset saapuvat myös Suomen toiseen päätyyn jossa mystisen hienot hatut alkavat kiinnostamaan vuosien takaista tuttua footbag-piireistä.

 

Veivataan aikakonetta jokunen vuosi eteenpäin. Kohteena European Open 2011 Nokialla.

Pelaajat lähtevät radalle pooli toisensa jälkeen. Kellontarkasti ja ajallaan. Lähtöalueella päivystää mies mystisessä hatussaan joristen pelaajien kanssa mukavia ja fiilistellen yhtä euroopan parhaimmista tapahtumista frisbeegolfin saralla. Hatut kiinnostavat myös streamin kautta kisoja seuraavaa yleisöä ja startterin siirtyessä tikkumieheksi seuraamaan johtopoolia repeää verkkokansa liitoksistaan.

Joku katsojista yhdistää tulostikkua kantavan miekkosen Discmanian mainokseen “The Great Escape” ja huhumylly käynnistyy. Muutaman lähikuvan jälkeen ei asiasta ole epäilystäkään, kyseessä on sama mies. Streamin kommentit kääntyvät kisojen seuraamisesta tähän yhteen henkilöön.
“It’s the same guy!”
“He’s the one with the hats!”
“He’s the hatguy!”
“Yes, hatguy!”

The Hat Guy oli syntynyt.